This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
<
[-]
Latest Threads
Peat or not?
Last Post: Vale!
Today 02:45 PM
» Replies: 30
» Views: 263
Any benefit to dosing liquid CO2 and gas?
Last Post: Spies
Today 02:40 PM
» Replies: 0
» Views: 1
Hello all!
Last Post: Munchy2007
Today 02:19 PM
» Replies: 12
» Views: 107
Netsu tank log
Last Post: Netsu
Today 02:11 PM
» Replies: 6
» Views: 101
An interesting read
Last Post: Netsu
Today 01:39 PM
» Replies: 9
» Views: 149
Jens Tanks
Last Post: Jen1981
Today 01:34 PM
» Replies: 33
» Views: 526
Annie’s Tank - Bikini Bottom
Last Post: Ric
Today 01:30 PM
» Replies: 772
» Views: 30643
Simple wildlife pond
Last Post: Annie
Today 12:56 PM
» Replies: 6
» Views: 106
Once more...
Last Post: Annie
Today 12:53 PM
» Replies: 7
» Views: 37
Marty's tank log
Last Post: Marty.h
Today 12:51 PM
» Replies: 62
» Views: 969
Hola from sunny Lancs
Last Post: Mol_PMB
Today 12:49 PM
» Replies: 6
» Views: 68
festivum Behaviour
Last Post: Stephen
Today 12:08 PM
» Replies: 12
» Views: 146
Ric's Rena
Last Post: Ric
Today 11:55 AM
» Replies: 31
» Views: 318
Disappearing shrimp - how to tempt them out?
Last Post: Mfisher
Today 11:44 AM
» Replies: 8
» Views: 94
Best sand for planted
Last Post: Ric
Today 10:59 AM
» Replies: 5
» Views: 60

Eheim pro 3 filter
#1
Hello all

I’m after a bit of help or information on a eheim pro3 filter 2073
I stuck a wattage meter on the filter and found it to be drawing 115w.
I’m using all eheim media (mech,biomech & substrat) with filter wool, checked it before & after a clean but its drawing the same wattage. 

Any ideas why this could be or anyone else come across this issue??
Any help would be much appreciated 
Thanks Bill
Reply
Thanks given by:
#2
Hello and welcome Bill Smile
From reading online, had a little difficulty as the 2273 comes up as a pro4 not pro3. But is it possible the wattage is down to the pump and the heater working? As the pump might be 16watt but the heater is 210watt (approx) and the thermostat circuit would be constantly monitoring the temp (i think) and that would be linked to the heater circuit. (This is all my own thoughts as i read its a pump and heater altogether and i’m just putting my engineering mind to it). I’m also not sure if it would make a difference where you were measuring the wattage.
 😇 Heaven doesn’t want me...
And Hell is afraid I’ll take over! 😈
Reply
Thanks given by:
#3
According to Eheim the Pro4 2273 (350) is a 15W external filter without the built-in heater.
115W does not sound right for the filter on it's own. Did you mistakenly test the filter, lights and heater which may be on the same electrical circuit.
How exactly are you testing?
6 foot (600L) South America Rio Guaporé theme.

7 x Biotodoma cupido, 4 x Laetacara dorsigera, 2 x Apistogramma trifasciata (wild), 20 x Gymnocorymbus ternetzi, 18 x Hyphessobrycon eques, 30 x Hyphessobrycon herbertaxelrodi, 18 x Corydoras Sterbai, 12 x Corydoras caudimaculatus, 9 x Otocinclus sp.

My Flickr page
Reply
Thanks given by:
#4
Hello and welcome to the site !
Bikini Bottom - 168l - community
The Kremlin - 58l - Shrimp and Cory 
Reply
Thanks given by:
#5
Sorry checked again it’s a pro3  2073  with no heater should be running at 16w
Thanks for looking it up
Reply
Thanks given by:


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)